EPC (Energieprestatiecertificaat)

vanaf €138

Wenst u een woning of appartement te verhuren of te verkopen? Dan bent u als eigenaar verplicht om een EPC van het woongebouw te laten opmaken door een erkend energiedeskundige. Dit certificaat moet beschikbaar zijn zodra de woning te koop of te huur wordt aangeboden.

Prijzen energieprestatiecertificaat (EPC):

Heeft u ook een elektrische keuring nodig? Vanaf slechts 60€ extra kan u uw EPC uitbreiden met een elektrische keuring!

  Prijs EPC (incl. BTW)* Prijs COMBI (incl. BTW)*
Studio €139 slechts €219 ipv €268
Appartement €169 slechts €239 ipv €298
Rijwoning €169 slechts €239 ipv €298
Halfopen bebouwing €179 slechts €259 ipv €308
Vrijstaande woning €209 slechts €309 ipv €338
  • Beste tarieven van de markt
  • Alle kosten inbegrepen (btw, transport,...)
  • Indien er verschillende woonunits zijn in het gebouw (studio's, appartementen,...), dient u één EPC per woonunit aan te vragen.

(*) Deze prijzen zijn incl. BTW en enkel geldig voor woongebouwen in Vlaanderen. Neem contact op met info@certicontrol.be voor prijzen in Wallonië en Brussel.

Wat is een EPC (energieprestatiecertificaat)?

Het EPC of energieprestatiecertificaat moet ervoor zorgen dat potentiële kopers of huurders de energiezuinigheid van een woning kunnen inschatten en deze informatie kunnen meenemen in hun beslissingsproces. Daarnaast kunnen verkopers de energiebesparende kenmerken van een woning benadrukken.

Het EPC beschikt over een kengetal dat een indicatie geeft van het berekend energieverbruik. Dit energieverbruik wordt uitgedrukt in kWh per m² bruikbare vloeroppervlakte. Het kengetal houdt rekening met de isolatie en de luchtdichtheid van de woning. De installaties voor verwarming en voor de productie van warm tapwater worden ook beoordeeld. De berekening houdt echter geen rekening met het verbruiksgedrag van vorige bewoners van de woning.

Daarnaast bevat het energieprestatiecertificaat ook een aantal energiebesparende maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Deze investeringen zijn niet verplicht uit te voeren, maar geven potentiële kopers of huurder de kans om het nut van een energiebesparende investering nader te bestuderen.

Het afgeleverde EPC is 10 jaar geldig.

Elektrische keuring vanaf 129€
Combi-keuring: EPC + elektrische keuring aan de beste prijzen!
Aardgaskeuring vanaf 135€

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief